maanantai 9. maaliskuuta 2009

Having a good time:)

Ehkä parasta tässä vaihtoajassa on uusien paikkojen ja ihmisten näkeminen. Viime viikon keskiviikkona suunnattiin junalla pohjoseen ja matkustettiin 3,5 tuntia Edinburghiin. Ja kyllä kannatti! Edinburgh on uskomattoman kaunis kaupunki. Linnat ja vanhat kivitalot luo sinne samalla myös hieman synkän ja jännittävän tunnelman. Maasto on mäkistä ja ihan keskustan vieressä on iso kukkula, Calton hill, josta on upeat näkymät keskustaan, merelle ja vastakkaiselle kukkulalle.

Alotettiin kaupungin kiertely meijän hostellin järjestämällä kaupunkikierroksella, jossa kuultiin monenmoista Edinburghin historiasta. Samalla nähtiin myös Harry Potter kahvila, eli paikka jossa J.K. Rowling ensimmäistä Potteria kirjotteli. En ihmettele yhtää, mistä kirjojen tunnelma on peräisin, kun oon nähny ne maisemat, jotka kahvilan ikkunasta avautu. Käytiin myös keskustan puiston kautta. Siellä ruoho loisti vihreenä, vaikka sää muuten oli harmaa ja kylmä. Illemmalla noustiin ylös Calton hillille ja ihasteltiin ja kuvailtiin kauniita maisemia. Jos ois ollu enemmän aikaa, oisin ehdottomasti halunnu luontoon vaeltamaan. Niin vakuuttunu olin jo pelkästään siitä maisemien katselusta.

Toisena päivänä mentiin Edinburghin linnaan. Skotlannin historia oli hieman hukassa, mutta linna silti ihan mielenkiintonen paikka. Myöhemmin samana päivänä mentiin vielä underground city kierrokselle. Ei oikein tiedetty, mikä se tarkkaan ottaen on, mutta päätettiin kokeilla. Kierroksen anti oli kävelyä säkkipimeissä käytävissä sillan rakenteissa. Opas loi vähän semmosta horrormeininkiä kertomalla ihmisistä, jotka ennenmuinoin asu noissa käytävissä. Ja voihan sen arvata, ettei se elämä kovin prameeta sillanalla voi olla. Mutta se pimeys mikä siellä vallitsi, oli jo itsessään aika pelottavaa. Oli pakko roikkua vähän kaverin hihassa:D Kun päästiin maanpinnalla suunnattiin kylmästätärisevinä syömään ja hengattiin junan lähtöön saakka. Junamatka meni aika hilpeesti, kun 12 aikaan illalla jo hieman väsytti! Oli ihana päästä kotiin nukkumaan.

Seuraavana aamuna herättii melko aikasin ja suunnattiin suorinta tietä Asdaan eli brittien Prismaan ostamaan aineksia suomiruokiin. Oltiin sovittu, että pidetään illalla international night meijän keittiössä. Tarkotuksena oli siis kokata ruokaa omasta maasta. Me päätettiin tehdä makaronilaatikkoa, mustikkapiirakkaa ja karjalanpiirakoita. Pienestä mustikoiden metsästyksestä ja muusta säädöstä huolimatta lopputulos oli erittäin maukas:) Karjalanpiirakatkin onnistu hyvin. Jokainen oli kyllä oma yksilönsä, mutta ihan selkeesti heimoon tunnistettavissa kuitenkin. Ei huono suoritus yheltä noviisilta ja kahdelta "oon mä näitä kerran tehny -leipurilta".

Illalla oli sit ihana syödä. Kaikki oli oikeestaan tosi hyvää. Ehkä kreikkalainen pastitsio oli kuitenkin mun suosikki. Se on vähän kun makaronilaatikkoa, mutta fetalla ja kermalla höystettyä:) Myöhemmin käytiin vähän kattelemassa yöelämää, jota täältä kaupungista löytyy aikalailla melkeinpä vielä päivästä riippumatta. Mä en edelleenkään lakkaa ihmettelemästä brittityttöjen baaripukeutumista. Täällä selkeesti vähemmän on enemmän. Eli minimekolla ja korkkareilla mennään. Tai sitten farkuilla ja teeskillä näin vaihtarityyliin:)

Maaliskuu meinaa hieman stressata, kun viisaasti on tietenkin taas jättäny kaikki kaks esseetä ja yhen esitelmän viimetippaan, niin niitä pitäis ruveta nyt väsäämään. Paljon mukavampaa ois kuitenkin vaan reissata, mutta tehtävät palauttaa todellisuuteen. Se on ehkä toisaalta vaan ihan hyvä..:)

Terveisiä kaikille, kuulumisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti